Doorstroom apparaten

Direct warm water bij het openen van de kraan.

Een doorstroomverwarmer ook wel doorstroomboiler is een klein en eenvoudig elektrisch apparaat, speciaal voor het opwarmen van water. Het ingebouwde elektrisch verwarmingselement schakelt pas aan zodra er warm water nodig is. Zodra u de warmwaterkraan of douchekraan opent, begint er water door het toestel te stromen. Op datzelfde moment wordt het verwarmingselement door een ingebouwde stromingsschakelaar ingeschakeld en krijgt u warm water. Draait u de kraan weer dicht, dan wordt het verwarmingselement direct weer uitgeschakeld.

Bij een doorstroomverwarmer wordt het water alleen verwarmd als er vraag naar warm water is. Hierdoor is de doorstroomverwarmer is efficiënter dan een elektrische boiler, die constant op temperatuur gehouden moet worden. Daarnaast kan een doorstroomverwarmer ook nooit leeg, zoals wel het geval is bij elektrische boilers.
Omdat de spiraal een hele kleine water-inhoud heeft, gaat er dus nauwelijks warmwater en dus geen energie verloren.

Inventarisatiegesprek aanvragen

Ook benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan geheel vrijblijvend een inventarisatiegesprek aan met een van onze adviseurs. We kijken uit naar een prettige kennismaking!

Jamie

Ik kom je graag helpen

Stuur een bericht